ENVIROVYCHÁDZKA

       Ako každý rok, aj teraz k nám prišla jeseň. Využili sme pekné slnečné počasie a vybrali sme sa do prírody. Ale ešte pred tým……., sme si s pani učiteľkami pripomenuli znaky prírody na jeseň, diskutovali sme v triedach na tému ochrana životného prostredia, ako sa máme staráme o to, aby bola naša príroda krajšia a čistejšia, ako ju môžeme chrániť a ako závisí náš život od zdravého životného prostredia. Na spestrenie nášho jesenného dňa žiaci I. stupňa zhotovili rôzne farebné šarkany, ktoré si potom púšťali na environmentálnej vychádzke v okolí našej školičky.

     A tí väčší mali o jednu úlohu viac – vyhľadávali informácie na internete o chránených krajinných oblastiach a národných parkoch Slovenska, svoje informácie spracovali na plagát a samozrejme ho nezabudli výtvarne dotvoriť.

     V závere dňa dokázali, že si tiež vedia šikovne zhotoviť aj šarkany a hurá….s nimi do prírody. Žiaci sa so svojimi „kamarátmi – šarkanmi“ vyšantili do sýtosti a z tých šarkanov, ktorí si zachovali svoj pôvodný stav sme si zhotovili výstavku vo vestibule školy.

     Dobrá nálada, radosť v očiach detí a vzájomná spätosť s prírodou splnili očakávaný cieľ.