Didaktické hry v prírode a jesenné účelové cvičenie

7. októbra 2016 bol celkom iný piatok, ako tie ostatné – čakala nás „Tekviciáda“ – výroba našich obľúbených strašidielok a potom tých malých didaktické hry v prírode a veľkáčov jesenné účelové cvičenie.

Strašidielka vyrábame radi a z roka na rok krajšie. Neveríte? – Pozrite si fotografie  🙂

Porota, ktorá mala vybrať najkrajšie tekvice, bezradne stála nad našimi výtvormi a nakoniec sa rozhodla, že víťazi sú VŠETCI.

Po prestávke  sa malí vrhli na plnenie úloh v rámci didaktických hier v prírode – vyliečili s Majkou chorého medvedíka Lacka, dali mu čaj, zmerali teplotu a naučili ho, ako sa má správne obliecť, keď sa ide v týchto chladných jesenných dňoch hrať von. Nakoniec mu obviazali chorú labku a poslali ho liečiť sa. S Jankom sa porozprávali, ako sa správať na ceste, keď ideme ako chodci a čo všetko má mať bicykel, aby bol bezpečný. Potom sa vybrali na vychádzku na Lašťok.

Tí väčší už neošetrovali macka, ale svojich spolužiakov. Ošetrovali rozbitú hlavu, porezanú ruku, odreté koleno i krvácajúci nos. Porozprávali o liečivých bylinkách a ich využití a zasúťažili si v „zvieracom pexese“. Štvorčlenné družstvá z V.,VI. a VII. triedy hrali pexeso na čas .

Výsledky súťaže:

1. miesto – V.    trieda – 7 minút  48 sekúnd

2. miesto – VII. trieda – 9 minút   50 sekúnd

3. miesto – VI.  trieda – 12 minút 1 sekunda

Keďže sme boli šikovní, zvýšil sa nám čas aj na „sedbal“, pri ktorom sa vždy náramne bavíme.

Na záver pekného dopoludnia sme sa boli ešte prejsť smerom do Pavlínky.

Ďakujeme  a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé akcie 🙂

« z 3 »