ŠKD na návšteve u kováča

V Klenovci sa roky ľudia venujú ľudovým tradíciám V niektorých z nich máme pokračovateľov. Tak je to aj vo sfére kováčstva. Je málo ľudí, ktorí sa tomuto remeslu venujú. Môžeme sa pochváliť, že v našej obci máme šikovného majstra kováča pána Igora Radiča, ktorý sa venuje tomuto remeslu od 15 rokov a zaučil a zaúča do neho aj mládež, o.i. aj svojho syna. Dostal mnohé ocenenia, stretol sa s rôznymi významnými osobnosťami, ale čo je najdôležitejšie, miluje svoje remeslo, zasvätil mu svoj život a z jeho rúk vychádzajú prekrásne diela. Taktiež učí mladých učňov podkúvať aj koníky. Učarovala mu práca so železom a jeho diela sú vystavované v múzeu, známe aj v zahraničí. Sme radi, že sme dňa 17.5.2019 boli u neho na návšteve. Skonštatovali sme, že práca kováča je veľmi náročná, ale aj veľmi užitočná.

Naši žiaci z ŠKD mali silný zážitok z návštevy a veľmi sa potešili z podkovy, ktorú p. Radič ukoval pre nás všetkých pre šťastie. Poďakovali sme sa a popriali mu veľa zdravia a elánu do práce.Veríme, že mu vydrží , pretože jeho úsmev a radosť z práce hovorili za všetko.

Prežili sme zaujímavé, poučné a tvorivé popoludnie so žiakmi z ŠKD. Neuveríte, ale máme žiaka, ktorý chce byť kováčom. Nuž možno raz, ktovie…