Európsky futbalový týždeň v našej škole

V dňoch od 25. mája až do 2. júna bola naša škola zapojená do projektu venovanému práve dievčatám a najpopulárnejšej kolektívnej hre – futbalu.

19. ročník Európskeho futbalového týždňa Špeciálnych olympiád  bol sprevádzaný kampaňou ,,Keep up with the girls“ a zapojilo sa do neho aj 30 slovenských špeciálnych škôl, centier a združení.  Celkovo bolo do aktivít zapojených 50 krajín a približne 40 000 športovcov. My sme radi, že aj naša maličká školička mala možnosť zapojiť sa do tohto projektu.

Tento rok mal tento týždeň podtitulok „Dostať každé dievča na futbalové ihrisko“ a bol zameraný na podporu ženského futbalu. Preto sme sa v rámci tejto hry zamerali aj my na to, aby sme dotiahli na ihrisko najmä naše dievčatá.

 

V rámci  tohto týždňa sme zorganizovali tieto aktivity:

  1. „FUTBAL NÁS SPÁJA“ – pričom futbalové družstvo najmladších žiačokz našej školy  vyzvalo na priateľský  zápas žiačky zo ZŠ V. Mináča v Klenovci. Priateľský zápas sa pre nepriazeň počasia uskutočnil v telocvični základnej školy.

 

  1. „FUTBAL naopak“ – si zahrali futbalové družstvá z našej školy, pričom obidve družstvá hrali bez brankára. Bránky boli otočené naopak a góly sa do bránky strieľali tak, že bránku museli žiaci obehnúť.

 

  1. „FUTBAL TO JE HRA BEZ ROZDIELU“ – žiaci II. stupňa našej školy vytvorili zmiešané družstvá (chlapci+dievčatá)a zahrali si súbor zápasov počas 3 dní, pričom sme im zapisovali body. Po 3. odohratom zápase sme im body sčítali  a získali sme víťazné družstvo.

 

Počas týchto dní sme okrem aktívneho športu zažili aj kopec zábavy.