Ako vycvičiť draka – Konvergencie

V dňoch 16-19.10.2019 sa konal v Kokave -Línii na chate Ipeľ 15.ročník tvorivého pobytu pre deti so špeciálnymi potrebami. Niesol sa v duch rozprávky „Ako vycvičiť draka.“ Pani vychovávateľka Hanka bola na podujatí s Ivankou Cibuľovou, Viktorkou Cibuľovou, Simonkou Radičovou, Vaneskou Cibuľovou, Nikolasom Cibuľom a Jankom Plichtom. Všetky deti boli vybraté za odmenu, pretože si ju pre niečo zaslúžili. Pre deti bol pripravený bohatý program, ku ktorému prispeli animátori, lektori, pedagógovi a  dobrovoľníci. Pani kuchárky nám výborne varili. Ale za všetkým stála naša Reginka Špitálová, ktorej záleží na tom, aby sme sa mohli takejto udalosti zúčastniť.

My sme sa ale nedali zahanbiť a statočne sme reprezentovali našu školu. Získali sme 1.miesto v tanci Ivanka a Simonka, 1. miesto v čistote izieb, obrovskú pochvalu pre Simonku a Ivanku v speve. Neocenili ich preto, aby aj iné deti povzbudili ocenením.

Úspech sme zožali s piesňou na melódiu „Prší, prší“, tú sme spievali všetci nesúťažne.

„Kto sa dneska, kto sa smeje, spolu všetkým dobre nám je.

Program máme bohatý, on a ona ja a ty.

My sa drakov nebojíme, spoločne ich vytvoríme,

dnes tu draka robíme, potom sa s ním sfotíme.“

Každý deň bol niečím výnimočný. Jazdili sme na koníkoch, boli sme sa prejsť na Šoltýske, zbierali sme hríby, hrali sa v prírode. Našli sme si nových kamarátov a prežili sme úžasné chvíle. Bola nás pozrieť pani riaditeľka Janka a aj pani zástupkyňa Katka, ktoré nás veľmi potešili. Zhotovili sme veľa krásnych výrobkou z rozprávky, ktorú sme si pozreli v prvý večer. Ani domov sa nám nechcelo, ale tam nás už čakala naša rodina a určite sme si navzájom chýbali.

Ďakujeme pekne, že sme mohli ísť, ďakujeme pekne Reginke Špitálovej a všetkým na Konvergenciách. Tešíme sa na ďalšie.