Integrované tematické vyučovanie u našich prváčikov

Integrované tematické vyučovanie je v našej škole zavedené od najnižších tried, nakoľko deti sú v tomto veku veľmi hravé a práve takýmto spôsobom dostávajú priestor k hravosti, tvorivosti a rozvíjaniu potrebných životných zručností.

Trieda prváčikov je zaujímavá aj tým, že žiačky každé ráno začnú vyučovanie komunitou v kruhu a preberú s učiteľkou, čo bolo včera a čo ich čaká dnes. Vedia, čo budú robiť na jednotlivých predmetoch, zopakujú si, aký je deň, mesiac, ročné obdobie a počasie. A následne sa pustia do plnenia jednotlivých čiastkových úloh, ktorými naplnia týždennú tému.

A ako to v tejto triede dopadlo, keď sa prepojili poznatky Vecného učenia na tému „Ľudské telo“ s ostatnými predmetmi? Tvorili sme na hodinách pracovného vyučovania, maľovali na výtvarnej výchove, spájali geometrické tvary na matematike, cvičili sme, k tomu aj spievali  a prakticky si vyskúšali naše zmysly, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou ľudského bytia. A že z takéto učenia majú deti radosť, svedčia aj všetky fotky, na ktorých sú ich usmiate tváričky.

Veď presvedčte sa 

« z 3 »