„Čo s klimatickou krízou?“ – Recyklohry

V Recyklohrách sme opäť vyriešili úlohu: „Čo s klimatickou krízou?“ Bola to záhradkárska a zároveň aj kreatívna úloha.

 

V triedach sme sa rozprávali o klimatickej kríze, o ochrane životného prostredia, čo všetko treba robiť aby sme mali čisté životné prostredie. Našou úlohou bolo zasadiť listnatý alebo ihličnatý strom na našom školskom pozemku. Úlohy sa ujali žiaci IV. triedy, ktorí zasadili Sumach pálkový na školskom pozemku. Každý rok si vysadíme stromčeky, alebo ozdobné kríky, ktoré zdobia okolie našej školy a nesmierne sa tešíme keď stromčeky vyrastú a žiaci si spomenú slovami: „tento krík (strom) som sadil ja…“.

Vysadili sme aj rastlinku TUČNOLIST do črepníka v triede. Na konci školského roka pošleme fotografie ako nám vyrástol strom, aj ako vyrástla rastlinka v črepníku.

V triedach sme zhotovili na dvere stromy z odpadových materiálov, na listy sme mali popísať čo nám stromy dávajú a prečo sú pre ľudí také dôležité.

  • hospodársky význam, zadržujú prach a mikroorganizmy, sú liečivé, skrášľujú prostredie, pripomínajú históriu našich predkov, ochladzujú klímu, znižujú hluk, spevňujú pôdu, zadržujú vlahu, vytvárajú úkryt živočíchom, bez lesov by nebol život na Zemi

Medzi triedami sme si urobili súťaž hlasovaním o najkrajší strom z odpadového materiálu, zvíťazil strom žiakov IV. triedy.

Za splnenie úloh sme získali 200 bodov, spolu máme 3612 bodov.

                Ďakujeme