22. apríl Deň Zeme

Tento deň si pripomíname svoju závislosť na cenných daroch, ktoré sú nám prostredníctvom Zeme poskytované a tiež to, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a rovnováha všetkého živého na tejto planéte je vzácna, obdivuhodná, no veľmi krehká.
Aj u nás v škole sme si presne v piatok 22.apríla pripomenuli, aká je dôležitá ochrana životného prostredia, čo všetko ničí našu Zem, a ako jej môžeme pomôcť, aby bola zdravá.

V triedach sme sa s pani učiteľkami rozprávali prečo si tento deň pripomíname, a ako ho môžeme aj my podporiť, ako ochraňovať životné prostredie a prírodu.

Náš deň pokračoval exkurziou starších žiakov na čističku odpadových vôd v Klenovci. Mladší žiaci, ale aj starší žiaci zhotovili ku Dňu Zeme výtvarné práce, ktoré máme vystavené na nástenke.

Treba ešte spomenúť, že tak ako minulý rok aj tento rok, sme sa snažili odľahčiť našu Zem od odpadkov, ktoré sme poctivo vyzbierali a zároveň separovali. Na záver celého dňa sme sa rozlúčili s odhodlaním sláviť sviatok Zeme nie len 22.apríla, ale každý deň v kalendári.