Medzinárodný deň kvetov 

Medzinárodný deň kvetov – 21. jún je určený záhradkárom a milovníkom zelene, ktorí oslavujú jar prostredníctvom rôznych podujatí, kde sa môžu dozvedieť množstvo informácií o kvetoch.
Mnohí z nás s láskou pestujú kvety a starajú sa o ne, tešia sa ich krásou, či už sú to kvety kvitnúce na lúkach, v záhradách, alebo krásne uviazaná kytica vo váze.
Kvety sú nádhernou farebnou ozdobou v prírode, ich pestrosť je nekonečná. Rôzne tvary, farby, miesta výskytu. Milujeme kvety nielen v prírode, keď sa nimi kocháme pri prechádzke a zvečňujeme si ich na fotografiách, ale pre radosť si ich vysádzame aj doma – v záhradkách, do kvetináčov na balkónoch alebo si nimi zútulňujeme svoje izby.
Kvety sú vhodným darčekom pre mnohé príležitosti – či už je Valentín, Deň žien, Deň matiek, alebo dotyčná osoba oslavuje meniny, narodeniny, významné jubileum, alebo sa ide o nejakú významnú príležitosť.

Zaujímavosti o kvetoch
 púpava je na prvý pohľad burina, ale kvety a listy sú dobrým zdrojom vitamínov A a C, železa, vápnika a draslíka
 slnečnica sa celý deň otáča za svetlom v závislosti na pohybe slnka od východu na západ
 tulipánové cibuľky boli v Holandsku v roku 1600 cennejšie ako zlato
 moon flowers (mesačné kvety) kvitnú len v noci, počas dňa sa zatvárajú
 šťava z kvetov hyacintu sa v minulosti používala ako lepidlo

Až sa nabudúce budete prechádzať kvetinovou záhradou, zastavte sa na chvíľu a pozrite si jednotlivé rastliny, ktoré tam rastú. Jedna z nich môže byť liekom na obávanú chorobu, ďalšia môže mať dlhú a slávnu históriu. Každá kvetinka je krásna a má vlastnosti, ktoré stoja za obdiv.
Aj my sme si pripomenuli tento významný deň Deň kvetov, zhotovili sme rôzne kvety, ktorými sme si ozdobili okolie školského dvora.