Medzinárodný deň šťastia

Výskumy ukazujú, že ak sa k iným správame milo a láskavo, zvyšuje to našu vlastnú úroveň šťastia viac, ako tých druhých. Šťastie je nákazlivé. Potešiť samých seba i druhých môžeme hocikedy. Stačí k tomu tak málo.

  1. marca sme si aj my v škole venovali kúsky šťastia v rôznych podobách – či už objatím, milým úsmevom, pekným slovom alebo splneným prianím napísaným na kúsok papiera.

Veď naše šťastie spočíva i v šťastí iných.“

 

Čo si o šťastí myslia žiaci našej školy zisťovali anketou dievčatá zo VII. triedy. Tu sú ich zistenia:

 

Šťastie je, keď vidím ľudí, ktorých mám rada, že sú šťastní, keď sú zdraví. Šťastie je, keď som s ľuďmi, ktorých ľúbim. Šťastná som, keď som s rodinou, kamarátmi, keď si robíme srandu, bavíme sa, smejeme sa. Šťastná som, keď môžem pomôcť ľuďom.

 

Človek je šťastný, keď dosiahne svoj cieľ. Má radosť, keď niečo spraví správne. Je šťastný, keď je so svojou rodinou. Ja som šťastná, keď idem s kamarátkami na prechádzku a smejeme sa. Šťastná som, keď som so sestrami.

 

Šťastný/šťastná som,  ….. keď je moja rodina šťastná … keď som zdravá … keď sa smejem, že žijem …  keď som pri rodine … keď som na počítači, tablete … keď sa smejem s kamarátkou, s rodinou … keď sa hrám … keď dostanem od učiteľky jednotky …  keď ráno odídem z domu … keď sa zabávam … keď ma pochvália … keď hráme futbal … keď som s frajerkou … keď mám peniaze … keď počúvam pesničky … keď vidím frajera … keď hrám pingpong … keď prídem do školy